Sinterklaasviering

Zaterdag 30 november heeft Sinterklaas weer een bezoek gebracht aan Scouting Rijen bij de jongste speltakken: de bevers en de welpen. In de voorbereiding op vrijdagavond bleek vrij laat dat een geschikte stoel ontbrak, maar na kort overleg met Sinterklaas bleek de oplossing uiteindelijk heel eenvoudig: via internet vóór 21:00u besteld, de volgende dag bezorgd.

Helaas waren de pieten niet zo goed op de hoogte: de Zalando man die het pakketje kwam bezorgen werd vriendelijk bedankt en weggestuurd (want wij, pieten, hebben namelijk helemaal niets besteld!). Al vrij snel werd het de pieten duidelijk dat een stoel voor Sinterklaas ontbrak. Ze bedachten ter plekke nog allerlei alternatieven, van zitzak tot campingstoel en iedere mogelijke combinatie van die twee, maar niets was goed genoeg. Uiteindelijk zat er voor de pieten niets anders op dan hun fout met tegenzin bij Sinterklaas op te biechten en de Zalando man terug te halen.

 

Wat uiteindelijk gezegd mag worden: Sinterklaas heeft een schitterende stoel voor zichzelf uitgezocht waar hij nog jaren met plezier van gebruik kan maken!

 

Dweilhockey

Sinterklaas betekent voor de jongenswelpen de ieder jaar terugkerende strijd in de dweilhockey arena. Naast natuurlijk eeuwige roem is de inzet voor dit jaar bijzonder: de volledige dweilhockey troffee. 10 jaar treffen wordt hierop bijgehouden met als stand bij aanvang: 5 tegen 4 in het voordeel van welpen Bagheera. Aan de welpen Chil deze ochtend de zware taak om er uiteindelijk toch een gelijk spel uit te slepen. En dat is gelukt!

Ga terug naar het archief.

Keinieuws
Januari